Blog

Geen ‘war for talent’, maar een wereld vol talent!

Krantenkoppen als ‘Krapte op de arbeidsmarkt voorlopig nog niet voorbij’ en ‘Talent schaarste nog steeds als grootste risico‘ zijn allang niet nieuw meer. Toch lijkt de ‘War for Talent’ de afgelopen jaren een onvermijdelijk strijdtoneel te zijn geworden. In een tijd waarin jonge talenten sneller van baan wisselen, wordt het behouden van waardevolle vaardigheden binnen de organisatie een steeds grotere uitdaging. Maar wat als deze uitdaging niet slechts een zorgwekkende trend hoeft te zijn? Wat als er een manier is om de kloof te overbruggen, zowel voor bedrijven als voor individuen die hun pad banen in dit competitieve landschap? FP&P heeft een nieuw programma: ‘Boost Your Talent’!

 

Behoud is het nieuwe werven
De behoefte aan talentontwikkeling staat al enige tijd centraal voor veel organisaties. Geen verrassing dus: de huidige realiteit vereist een frisse benadering. Naast de behoefte om nieuw talent aan te trekken, is het voor veel organisaties belangrijker geworden om talent langer te behouden en effectiever te leren inzetten. Van ‘quiet quitting‘ naar ‘quiet hiring‘. Over de afgelopen jaren is deze verschuiving in de wereld van talentmanagement duidelijk voelbaar geworden. Het activeren en ontwikkelen van bestaand talent is minstens zo essentieel geworden als het binnenhalen van nieuwe gezichten, wat ertoe geleid heeft dat organisaties steeds bewuster gaan inzetten op het koesteren van bestaand potentieel!

Bij FP&P zien we niet een ‘War for Talent’, maar juist een wereld vol talent. Daarom hebben wij de wens omarmd om de jongere generatie met onze ervaring te ondersteunen bij het ontdekken en benutten van hun talenten. Er ligt namelijk een enorme hoeveelheid potentieel klaar om ontdekt te worden! Dit is waarom we onze Boost-trilogie (na ‘Boost your Impact’ en ‘Boost your Collaboration’) hebben uitgebreid met het gloednieuwe ‘Boost Your Talent programma.

 

Boost Your Talent x BrainCompass
Om dit nieuwe programma zelf ook een boost te geven hebben we de handen bijeen gestoken met een van onze bijzondere partners: dr. Wouter van den Berg, neuro-econoom, ontwikkelaar en oprichter van BrainCompass. Het toevoegen van het BrainCompass aan het Boost Your Talent programma vormt een belangrijke basis voor ontwikkeling. Het geeft namelijk uniek inzicht in je (on)benutte talenten en potentieel door te kijken naar de werking van jouw brein. Deze inzichten scheppen niet alleen helderheid over jouw talenten, maar zetten je ook in de drivers-seat van je eigen potentieel. Enorm waardevol, zowel voor de veelbelovende jonge generatie als voor managers die de talent force binnen hun organisatie willen versterken.

 

Dus…

Het eerste Boost Your Talent programma is ondertussen succesvol afgerond! Nu zijn we op zoek naar aanstormende talenten. Ben jij een beginnend professional (1-3 jaar werkervaring) die zijn onbenutte potentieel wil ontdekken? Sta je te trappelen om jouw ontwikkelreis te starten en jouw kwaliteiten gerichter in te zetten? Of ben jij een werkgever die de ‘jonge garde’ beter wil benutten en tegelijkertijd enorme ontwikkelkansen wil bieden? Neem contact met ons op voor meer informatie of lees hier meer!

 

Blijf met onze maandelijkse ‘Impuls’ op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inzichten op het gebied van: