Blog

Het Lifelong Learning Event 2023: Vertrouwen in de kracht van de mens

‘Vertrouwen in de kracht van de mens’, dat was de boodschap van het jaarlijkse FP&P Lifelong Learning Event afgelopen week. In Parnassia aan Zee kwamen we bijeen met klanten, partners en (oud) deelnemers. Een hartelijke samenkomst van mensen die met elkaar de inspiratie tegemoet gingen, kennis maakten en kennis deelden. Dat alles met een feestelijk tintje. FP&P bestaat namelijk 40 jaar! En dat moest gevierd worden.

In deze veertig jaar is het namelijk niet alleen het bedrijf zelf dat zich ontwikkeld heeft, maar ook het gedachtegoed dat de rode draad vormt voor ons bestaan: het beter maken van de wereld om ons heen. De vele aanwezigen werden meegenomen door de droom waar het allemaal mee begon. De ambitieuze missie waar we allemaal achter staan, maar die alleen bereikt kan worden door veel liefde, passie en toewijding. Vanuit het volle vertrouwen in de kracht van onze medemens. Iets waar onze gastspreker Mart de Kruif als geen ander over kon meepraten.

Tijdens zijn rol als luitenant-generaal bij de Koninklijke Landmacht heeft Mart de beste en slechtste kanten van de mens ervaren. In de duinen van Parnassia bespraken we een aantal essentiële thema’s. Het ging over risico’s nemen, gaan staan voor keuzes en consequenties ervaren. En over leiderschap gebaseerd op vertrouwen. Niet alleen in jezelf, maar ook in de ander. Een inspirerende boodschap, die meer geïntegreerd is in onze levens dan het misschien op het eerste gezicht lijkt.

Volgens Mart de Kruif is het namelijk niet het individu, maar het collectief dat de meeste impact kan maken. Maar dat komt niet gemakkelijk, daarvoor is vertrouwen nodig. En vertrouwen gaat gepaard met loslaten. Om een collectief naar een hoger level te tillen en beter te laten presteren, is het de rol van een leider om de groep goed voor te bereiden, helder te zijn in de ‘wat’ en ‘waarom’ maar ruimte te laten in de ‘hoe’. Bereid je voor, organiseer en plan… maar regel het niet dicht. Leer om te vertrouwen in de kracht van de medemens en “leave no man behind” wanneer het lastig wordt. Vanuit deze betrokkenheid en dit geloof, kunnen magische resultaten worden geboekt. Kan er écht verschil worden gemaakt. Een inzicht waar wij ons volledig bij aansluiten.

Onze dank gaat uit naar alle aanwezigen. We kijken terug op een fantastische dag. Hopelijk zien we jullie snel weer terug bij ons op kantoor, of in een van de trainingen of masterclasses. Samen staan we sterker, laten we van elkaar blijven leren!

Blijf met onze maandelijkse ‘Impuls’ op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inzichten op het gebied van: